7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zupa marchewkowa z imbirem i mlekiem kokosowym - delicje!Wydaje się, że imbiru jest podejrzanie sporo, ale w rezultacie wychodzi genialna, przepyszna zupa. Wcale nie ostra, choć z wyraźnym aromatem imbiru, którego piekący smak zostaje "utemperowany" przez mleko kokosowe. Pyszności!
Średnia ocena:
[4.708333333333333
z 24 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [25]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 3 osóbmarchewka - 400 g (4 średnie szt.)
świeży imbir - 45-50 g (po starciu otrzymamy 2 lekko wypukłe łyżki) trochę oleju do smażenia (w oryginale było 50 g masła) cukier - 1 łyżka bulion - 600 ml mleko kokosowe - 150-200 ml (takie 55-75% będzie ok) sól - ok. 1 łyżeczka, lekko wypukła pieprz Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Zupa-krem dyniowa z imbirem i mlekiem kokosowym (wegańska)Orientalna zupa z dyni z mlekiem kokosowym, imbirem i kurkumą (wegańska) Jesienna zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, curry i imbirem (wegańska) Zupa krem marchewkowo-pomarańczowa z imbirem (lakto-wege) Zupa-krem kukurydziana z curry i mlekiem kokosowym (wegańska) Zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym i sokiem z limonki (wegańska) "Tajska" zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym i warzywami (wegańska) Zupa-krem z brokułów z mlekiem kokosowym (wegańska) Zupa-krem z zielonego groszku z miętą i mlekiem kokosowym (wegańska) Zupa-krem z czerwonej soczewicy z ziemniakami i mlekiem kokosowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~lulu 2017-03-15 11:21:12.183