
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Smaczny sos cukiniowo-pieczarkowo-marchwiowyDzisiaj właśnie pałaszowałam na obiad z kaszą jęczmienną :) Składniki wszystkie dawałam na oko. Mnie bardzo smakowało :)
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:cukinia
pieczarki (wg uznania) cebula marchewka margaryna (1 łyżka) sól pieprz maggi ew. troszkę kostki rosołowej (ja używam ekologicznej bez konserwantów) majeranek mąka lub siemię lniane do zagęszczenia śmietana Przygotowanie:Wszystkie warzywa kroimy w kostkę lub paski lub jak kto woli, marchewkę ścieramy na tarce na dużych oczkach. Wrzucamy do garnka, dodajemy margarynę i dusimy ok. 10 min. na małym ogniu, pod przykryciem (można dodać ciut wody, żeby się nie przypaliło). Następnie zalewamy wodą i gotujemy.
Doprawiamy solą, pieprzem, maggi, majerankiem, można dodać troszkę kostki rosołowej. Zagęszczamy (ja zagęściłam siemieniem lnianym) i dodajemy troszkę śmietany.
Nadesłał(a) dolores272,
dnia: 2010-01-07 14:26:58.453
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:![]() sunflower_ren 2011-03-24 20:04:52.576 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Aromatyczne pierożki z nadzieniem pieczarkowo-cukiniowo-bakłażanowym i sosem rozmarynowym (lakto-wege)Placki cukiniowo-pieczarkowo-twarogowe (bez ograniczeń) Lasagne pieczarkowo-paprykowo-cukiniowa (wegańska) Farsz cukiniowo-pieczarkowy (np. do naleśników) (wegańska) Sałatka pieczarkowo-marchwiowa z jajkami i majonezem (bez ograniczeń) Wegańskie sajgonki z sosem cukiniowym (wegańska) Bigos bez kapusty (pieczarkowo-marchwiowy z ogórkami kiszonymi) (wegańska) Pęczak z sosem pieczarkowym (lakto-wege) Sos pieczarkowy lub z kurkami (lakto-wege) Sos pieczarkowy ze smietaną (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Zbyszek 2021-06-28 10:52:06.074