7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pomarańczowo-imbirowa marchewka z kolendrą



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

pęczek młodej marchewki (starsza też może być, byle soczysta i świeża - wtedy ciacham ją ukośne w plasterki)
szklanka soku pomarańczowego
50-80 ml oliwy do smażenia
1/2 łyżeczki tartego korzenia imbiru
cukier
sól
kruszone chilli (lub chili w proszku - ja tak wolę)
2 łyżki liści kolendry

Przygotowanie:

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć marchewki (spore przeciąć wzdłuż). Dodać imbir, chilli, sól i cukier, chwilę posmażyć, wlać sok. Dusić, aż marchewki zmiękną, a sok odparuje i zamieni się w gęsty syrop. Jeżeli marchewki są za twarde, dolać soku.

W ostatniej chwili dodać liście kolendry i przyprawić do smaku.
Nadesłał(a) ~x, dnia: 2010-01-09 12:44:49.296
Źródło/autor przepisu: Agnieszka Kręglicka
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Marchewka ze śliwkami (wegańska)
Guacamole z pomidorem i kolendrą (wegańska & RAW)
Marchewka zimą na bogato (wegańska)
Czosnkowa marchewka do obiadu (wegańska)
Marchewka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Marchewka z pomarańczą = surówka (wegańska & RAW)
Ciasteczka imbirowe (ovo-wege)
Imbirowa pomidorowa (wegańska)
Sos imbirowy (wegańska)
Hummus z czosnkiem, kolendrą i imbirem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas