7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:pęczek młodej marchewki (starsza też może być, byle soczysta i świeża - wtedy ciacham ją ukośne w plasterki)
szklanka soku pomarańczowego 50-80 ml oliwy do smażenia 1/2 łyżeczki tartego korzenia imbiru cukier sól kruszone chilli (lub chili w proszku - ja tak wolę) 2 łyżki liści kolendry Przygotowanie:Na rozgrzanej oliwie podsmażyć marchewki (spore przeciąć wzdłuż). Dodać imbir, chilli, sól i cukier, chwilę posmażyć, wlać sok. Dusić, aż marchewki zmiękną, a sok odparuje i zamieni się w gęsty syrop. Jeżeli marchewki są za twarde, dolać soku.
W ostatniej chwili dodać liście kolendry i przyprawić do smaku.
Nadesłał(a) ~x,
dnia: 2010-01-09 12:44:49.296
Źródło/autor przepisu: Agnieszka Kręglicka
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Marchewka ze śliwkami (wegańska)Guacamole z pomidorem i kolendrą (wegańska & RAW) Marchewka zimą na bogato (wegańska) Czosnkowa marchewka do obiadu (wegańska) Marchewka z mlekiem kokosowym (wegańska) Marchewka z pomarańczą = surówka (wegańska & RAW) Ciasteczka imbirowe (ovo-wege) Imbirowa pomidorowa (wegańska) Sos imbirowy (wegańska) Hummus z czosnkiem, kolendrą i imbirem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |