7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Marchew z porem i imbirem (sos)

Ania D.: "Na wszystkich znajomych danie to robiło wrażenie, doskonałe jest też ze świeżym imbirem, dobrze rozgrzewa."

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

marchew
por (powinno być go dużo, marchew lekko dominuje)
olej do smażenia
sól
imbir (w proszku lub świeży)

Przygotowanie:

Marchew starta na dużych oczkach, por pokrojony w średniej wielkości kwadraty. Dusimy pora na oleju (doskonały jest wok, ale nie musi być), po chwili dodajemy startą marchew, dusimy bez dodawania wody kilka minut, marchew lekko zmienia kolor. Dodajemy trochę wody, dusimy do pożądanej miękkości, doprawiamy solą i imbirem.
Nadesłał(a) ~w.d., dnia: 2010-01-11 10:17:08.046
Źródło/autor przepisu: wege.dzieciak.pl, Ania D.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Ja bym podała z makaronem - tak jak podaję ten: puszka.pl/przepis/3111-sos_do_makaronu_z_selera_naciowego_marchwi_i_pomidorow.html
Do ziemniaków, klusek czy kopytek też na pewno pasuje :)
~Kuna 2010-03-16 14:11:14.696

A z czym polecacie to podawać?
~milka 2010-03-16 13:09:54.115

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Marchew w sosie beszamelowym (bez ograniczeń)
Sos z porów (wegańska)
Por w sosie pomidorowym (wegańska)
Marchew po mazursku (duszona w sosie mlecznym) (wegańska)
Sos czereśniowy ze szczyptą imbiru (wegańska)
Warzywa (ziemniaki, marchew, papryka) w sosie curry-kokos (wegańska)
Sos kreolski (pomidorowy z czosnkiem, imbirem i tymiankiem) (wegańska)
Agliata - średniowieczny sos czosnkowy z imbirem i cynamonem (wegańska)
Jarzynka z patisona doprawiona sosem sojowym i imbirem (wegańska)
Marchew z jarzynami (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas