7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rizzi – bizzi (potrawa włoska) z pieczarkami i groszkiem lub soją konserwową



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

100–150 g ryżu
50 g masła
300 g groszku konserwowego lub soi konserwowej
30–50 g pieczarek
parmezan
sól

Przygotowanie:

Ryż lekko zagotować, odcedzić a następnie prażyć na patelni z masłem, dodając odrobinę wody, tak by się nie przypalił pod pokrywką. Pół słoika groszku/soi konserwowej lekko podgrzać. Oddzielnie ugotować pokrojone w paseczki pieczarki.

Pieczarki lekko wymieszać z ryżem, soją i łyżką utartego parmezanu, posolić do smaku. Foremkę (naczynie żaroodporne) wysmarować tłuszczem i wstawić na 5 min. do piekarnika. Podawać z dodatkiem parmezanu.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie Soja - roślina XXI wieku (Zielone Brygady)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa z camembert z pieczarkami i konserwową lub gotowaną soją (lakto-wege)
Elegancka sałatka z konserwowych szparagów z groszkiem i pieczarkami (wegańska)
Soja zapiekana z kapustą włoską (ovo-wege)
Kotleciki z groszku konserwowego (wegańska)
Soja z pieczarkami w sosie beszamelowym (wegańska)
Puree ziemniaczane z groszkiem konserwowym (lakto-wege)
Pasta z groszku konserwowego z kuminem (wegańska)
Kotlety z ryżu z groszkiem konserwowym (ovo-wege)
Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego z musztardą (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas