7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rizzi – bizzi (potrawa włoska) z pieczarkami i groszkiem lub soją konserwową
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:100–150 g ryżu
50 g masła 300 g groszku konserwowego lub soi konserwowej 30–50 g pieczarek parmezan sól Przygotowanie:Ryż lekko zagotować, odcedzić a następnie prażyć na patelni z masłem, dodając odrobinę wody, tak by się nie przypalił pod pokrywką. Pół słoika groszku/soi konserwowej lekko podgrzać. Oddzielnie ugotować pokrojone w paseczki pieczarki.
Pieczarki lekko wymieszać z ryżem, soją i łyżką utartego parmezanu, posolić do smaku. Foremkę (naczynie żaroodporne) wysmarować tłuszczem i wstawić na 5 min. do piekarnika. Podawać z dodatkiem parmezanu.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-09-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie Soja - roślina XXI wieku (Zielone Brygady)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa z camembert z pieczarkami i konserwową lub gotowaną soją (lakto-wege)Elegancka sałatka z konserwowych szparagów z groszkiem i pieczarkami (wegańska) Soja zapiekana z kapustą włoską (ovo-wege) Kotleciki z groszku konserwowego (wegańska) Soja z pieczarkami w sosie beszamelowym (wegańska) Puree ziemniaczane z groszkiem konserwowym (lakto-wege) Pasta z groszku konserwowego z kuminem (wegańska) Kotlety z ryżu z groszkiem konserwowym (ovo-wege) Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska) Pasta z groszku konserwowego z musztardą (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |