7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Porowo-marchewkowo-sezamowy farsz do naleśnikówAnia D. : "U mojego męża ten farsz dostał 10 na 10."
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 duży por
2 średnie marchewki 1/3 szklanki nieoczyszczonego sezamu 4 duże ząbki czosnku sól olej do smażenia Przygotowanie:Rozgrzać na patelni lub woku nieco oleju, wrzucić pokrojonego pora i startą marchew, mieszać trzymając na ogniu ok. 1-2 minut. Dodać wyciśnięty czosnek, trzymać na ogniu jeszcze ok. 1 minuty. Dodać kilka łyżek wrzątku i dusić pod przykryciem do miękkości. Wrzucić zmielony sezam, trzymać na ogniu jeszcze chwilę mieszając. Doprawić solą.
Nadesłał(a) ~w.d.,
dnia: 2010-01-29 10:29:51.093
Źródło/autor przepisu: wege.dzieciak.pl, Ania D.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Naleśniki nadziewane samym zdrowiem - z farszem porowym lub groszkowym (wegańska)Ciasto marchewkowe z lukrem sezamowym (wegańska) Pokrzywowy farsz do naleśników (bez ograniczeń) Farsz do naleśników z soczewicy (wegańska) Kurki jako farsz do naleśników (wegańska) Pasta sezamowo-daktylowa do kanapek, tostów, naleśników (wegańska) Zapiekanki z farszem porowo-pieczarkowym, cukinią i papryką (wegańska) Pieczone naleśniki z warzywami (farsz) (lakto-wege) Farsz do naleśników z czerwonej kapusty (wegańska) Naleśnik z farszem pieczarkowo-serowym (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |