7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Lekko pikantna warzywno-kukurydziana zupa-kremPorcja 400 ml dostarcza 135 kcal.
Średnia ocena:
[5.0
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 3 osób1 puszka kukurydzy (po odcieku 280g)
1 średnia marchewka (jakieś 150g) 1 mała czerwona cebula ( ok 50g) 1 mała normalna cebula (ok 50g) 1/3 pora (ok 100g) łyżeczka oliwy z oliwek do smażenia mielone ziarna kolendry mielone kłącze gałgantu chińskiego (galanga) [*] lub imbiru mielony kminek (normalny) sól (opcjonalnie) biały pieprz łyżka posiekanego szczypiorku łyżka posiekanej natki pietruszki Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:pikantna zupa kukurydziana (lakto-wege)Zupa-krem ziemniaczano-kukurydziana (wegańska) Zupa-krem kukurydziana z curry i mlekiem kokosowym (wegańska) Zupa krem z kalafiora z kaszą kukurydzianą i ziemniakami (wegańska) Pikantna indyjska zupa-krem z marchewki (wegańska) Zupa warzywno-pomidorowa (wegańska) Zupa pomidorowo-kukurydziana (wegańska) Pikantna zupa pomidorowa (wegańska) Lekka zupa z kalarepki z warzywami i soczewicą (wegańska) Sopa paraguaya lub chipa guazu, czyli pikantne ciasta z mąki kukurydzianej lub z kukurydzy (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |