7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kotlety z ryżu z groszkiem konserwowym



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

30 dag ryżu
cebula
20 dag groszku konserwowego
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 jajka
sól
pieprz
mielona papryka
jajko
i bułka tarta do panierowania
oliwa z oliwek do smażenia

Przygotowanie:

Ryż gotujemy na półsypko w 3 szklankach wody. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na łyżce oliwy z dodatkiem mielonej papryki.

Do ugotowanego ryżu dodajemy podsmażoną cebulę, odsączony groszek, posiekaną natkę pietruszki i jajka. Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.

Z masy formujemy kotlety, panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor :)

Wskazówki i uwagi:

Najsmaczniejsze z sosem pomidorowym :)
Nadesłał(a) Aradia, dnia: 2010-02-05 19:05:00.106
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotlety z włoszczyzny, fasolki szparagowej i groszku konserwowego (ovo-wege)
Kotlety z ryżu, pieczarek i zielonego groszku (wegańska)
Kotleciki z groszku konserwowego (wegańska)
Puree ziemniaczane z groszkiem konserwowym (lakto-wege)
Pasta z groszku konserwowego z kuminem (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego z musztardą (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego i oliwek (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego i słonecznika (wegańska)
Sałatka z ryżu i warzyw konserwowych (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas