7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:okara (miazga sojowa pozostała po robieniu mleka sojowego)
1 szkl. ziaren mieszanych, może to być: - ziarno pszenicy - ziarno żyta - ryż naturalny - kasza jaglana - inne kasze zbożowe razowe - soczewica 3 szkl. wody kilka łyżek mąki pszennej razowej kilka łyżek mąki ziemniaczanej sól inne przyprawy bułka tarta (razowa) lub płatki pełnoziarniste do wysypania formy Przygotowanie:Na wrzącą wodę wsypać porcjami ziarno. Gotować do miękkości ok. 30 min.
Następnie dodać całą miazgę sojową, mąkę pszenną razową i ziemniaczaną, dokładnie wymieszać, wyłączyć gaz i odstawić na 20 min. Doprawić do smaku. Blachę lub formę stalową natłuścić, wysypać bułka tarta lub płatkami. Wypełnić całą formę uprzednio przygotowaną masą. Zapiekać w piekarniku 45-60 min. w temperaturze 200°C. Spożywać jako pasztet do pieczywa ciemnego lub jako danie obiadowe z warzywami gotowanymi lub bukietem surówek warzywnych.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-09-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Soja - roślina XXI wieku (Zielone Brygady)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pasztet z okary i otrębów pszennych z pieczarkami i pestkami (wegańska)Pulpety – kotlety sojowe z okary (miazgi sojowej) (wegańska) Pasztet sojowy z pieczarkami (ovo-wege) Pasztet sojowo-soczewicowy (ovo-wege) Mleko sojowe, tofu, okara i serwatka (wegańska) Pasztet sojowy z cebulą i majerankiem (wegańska) Pasztet sojowy z cukinią i pieczarkami (wegańska) Pasztet sojowy pasteryzowany w słoikach (wegańska) Pasztet sojowo-soczewicowy wg Marty (wegańska) Pasztet sojowy z grzybami suszonymi (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |