7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasztet zbożowo-sojowy z okary



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

okara (miazga sojowa pozostała po robieniu mleka sojowego)
1 szkl. ziaren mieszanych, może to być:
- ziarno pszenicy
- ziarno żyta
- ryż naturalny
- kasza jaglana
- inne kasze zbożowe razowe
- soczewica
3 szkl. wody
kilka łyżek mąki pszennej razowej
kilka łyżek mąki ziemniaczanej
sól
inne przyprawy
bułka tarta (razowa) lub płatki pełnoziarniste do wysypania formy

Przygotowanie:

Na wrzącą wodę wsypać porcjami ziarno. Gotować do miękkości ok. 30 min.

Następnie dodać całą miazgę sojową, mąkę pszenną razową i ziemniaczaną, dokładnie wymieszać, wyłączyć gaz i odstawić na 20 min. Doprawić do smaku.

Blachę lub formę stalową natłuścić, wysypać bułka tarta lub płatkami. Wypełnić całą formę uprzednio przygotowaną masą. Zapiekać w piekarniku 45-60 min. w temperaturze 200°C.

Spożywać jako pasztet do pieczywa ciemnego lub jako danie obiadowe z warzywami gotowanymi lub bukietem surówek warzywnych.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Soja - roślina XXI wieku (Zielone Brygady)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasztet z okary i otrębów pszennych z pieczarkami i pestkami (wegańska)
Pulpety – kotlety sojowe z okary (miazgi sojowej) (wegańska)
Pasztet sojowy z pieczarkami (ovo-wege)
Pasztet sojowo-soczewicowy (ovo-wege)
Mleko sojowe, tofu, okara i serwatka (wegańska)
Pasztet sojowy z cebulą i majerankiem (wegańska)
Pasztet sojowy z cukinią i pieczarkami (wegańska)
Pasztet sojowy pasteryzowany w słoikach (wegańska)
Pasztet sojowo-soczewicowy wg Marty (wegańska)
Pasztet sojowy z grzybami suszonymi (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas