7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Colcannon - puree z mlekiem, kapustą i groszkiemTradycyjna, irlandzka potrawa, lekko zmodyfikowana. Bardzo sycąca, niezwykle smaczna, zachęcająco wyglądająca. Oczywiście zielonkawa w kolorze.
Średnia ocena:
[4.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 3 osób6 dużych ziemniaków
1/4 małej kapusty włoskiej szczypior lub dymka 2 szklanki mleka [zwykłego lub roślinnego] ew. 1 łyżka masła groszek zielony - 1/3 opakowania mrożonego lub 1/2 puszki konserwowego (w oryginale tego nie ma) sól pieprz gałka muszkatołowa ew. bułka tarta Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Miętowe puree z groszku (wegańska)Puree z kapusty i fasoli (wegańska) Kapusta z mlekiem (wegańska) Puree z mrożonego zielonego groszku (wegańska) Puree ziemniaczane z groszkiem konserwowym (lakto-wege) Łazanki z czerwoną kapustą na mleku (wegańska) Wykwintna kapusta duszona na mleku (wegańska) Ziemniaki rozgrzewające - puree z kiszoną kapustą (wegańska) Kapuśniak ze słodkiej kapusty z mlekiem i śmietaną (lakto-wege) Zupa ziemniaczano-warzywna z kapustą zaprawiana mlekiem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~zeina 2011-12-18 11:42:25.76