7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:kotlety sojowe
1–2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno 1–2 łyżki sosu sojowego ew. przecier pomidorowy lub ketchup ew. pieczarki lub inne grzyby do zagęszczenia sosu: mąka lub kasza kukurydziana lub kasza manna sól, pieprz itp. - do smaku zaprawa: liście laurowe, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, pieprz, 2–3 ząbki drobno pokrojonego czosnku, 2–3 cebule, warzywa, przyprawy ziołowe Przygotowanie:Kotlety sojowe zalać od 0,3 do 1 litra wrzącej zaprawy, gotować ok. 30 min. do miękkości kotletów. Odstawić z ognia do ostudzenia.
Wyłowić kotlety. Do sosu dodać olej rzepakowy i sos sojowy, ew. przecier pomidorowy lub ketchup. Można też dodać uprzednio usmażone lub pokrojone i duszone grzyby. Zagęscić. W wersji lakto można dodatkowo zabielić śmietaną lub mlekiem. Doprawić do smaku. Podawać z uprzednio ugotowanymi ziemniakami i bukietem surówek.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Żywność XXI wieku (Zielone Brygady)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pieczarki w sosie własnym (lakto-wege)Pieczarki w sosie własnym, na maśle (lakto-wege) Pulpety sojowe w sosie pomidorowym (ovo-wege) Kostka sojowa w sosie pieczarkowym (wegańska) Wiśnie w soku własnym (wegańska) Tofu własnej produkcji (wegańska) Orientalna kostka sojowa w sosie sojowo-grzybowo-miodowo-czosnkowym (wegańska+miód) Sos warzywny z fasolką szparagową i granulatem sojowym (lakto-wege) Kotlety sojowe w pysznym sosie jabłkowym (wegańska) Sałatka ryżowa ze smażoną cebulą i sosem sojowym (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |