7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Naleśniki nadziewane samym zdrowiem - z farszem porowym lub groszkowymZ podanej ilości składników wyszło 7 naleśników o średnicy około 15 centymetrów, po 75 kalorii każdy. Składniki do każdego farszu podane są w ilości potrzebnej do nadziania dwóch naleśników. Farsz porowy - porcja do jednego naleśnika dostarcza 43 kcal. Farsz groszkowy - porcja do jednego naleśnika dostarcza 27 kcal.
Średnia ocena:
[4.0
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:Ciasto na naleśniki:
100 g mąki pszennej (może być jakakolwiek, w wersji białej lub razowej) 50 g otrębów pszennych 250 ml mleka sojowego albo wody (w zasadzie to tyle, ile trzeba, żeby ciasto się zrobiło ładne) sól olej do smażenia Farsz porowy: 50 g pora 20 g jabłka 30 g tofu naturalnego 1 łyżka mleka sojowego pieprz cytrynowy Farsz groszkowy: 50 g groszku z puszki 20 g czerwonej papryki 10 g pomarańczowej papryki 1 mały ogórek konserwowy 3 srebrne marynowane cebulki 1 różyczka ugotowanego kalafiora 1/2 liścia sałaty lodowej 1 łyżeczka musztardy odrobina octu z czerwonego wina Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Porowo-marchewkowo-sezamowy farsz do naleśników (wegańska)Pokrzywowy farsz do naleśników (bez ograniczeń) Farsz do naleśników z soczewicy (wegańska) Kurki jako farsz do naleśników (wegańska) Zapiekanki z farszem porowo-pieczarkowym, cukinią i papryką (wegańska) Pieczone naleśniki z warzywami (farsz) (lakto-wege) Farsz do naleśników z czerwonej kapusty (wegańska) Naleśnik z farszem pieczarkowo-serowym (bez ograniczeń) Naleśniki z farszem szpinakowo-pieczarkowym (bez ograniczeń) Farsz cukiniowo-pieczarkowy (np. do naleśników) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Lupi_47 2011-02-18 23:05:14.703