7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Cebulowe smażone tofu

Porcja z podanych składników dostarcza 140 kcal.

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

100 g tofu naturalnego
1/2 (50 g) cebuli
kapka (pół łyżeczki) oleju kukurydzianego do smażenia

Przygotowanie:

Tofu pokroić w bardzo cienkie plastry. Cebulę zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach albo zblendować na mus. Każdy plaster posmarować musem, ułożyć warstwami w pojemniczku i umieścić w lodówce na przynajmniej godzinę.

Olej rozsmarować na patelni, dobrze rozgrzać i smażyć tofu z obu stron do zarumienienia.
Nadesłał(a) mathilda, dnia: 2010-03-08 09:47:49.203
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Zgadzam się z poprzednim komentarzem! A poza tym mam zamiar zrobić sobie dzisiaj takie tofu, do tego jakaś kasza i surówka. Już mam smaka. :)
~agaa 2014-11-13 10:09:57.404

blendowana cebula gorzknieje i psuje smak potraw!
Karkadeeh 2013-01-07 06:38:52.173

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Smażone krążki cebulowe (lakto-wege)
Smażone cebulowe krążki curry (wegańska)
Smażone tofu czosnkowe (wegańska)
Smażone tofu z żurawiną (wegańska)
Smażone kiełki z tofu (wegańska)
Tofu smażone czosnkowo-imbirowe (wegańska)
Tofu smażone z dodatkiem sosu sojowego (wegańska)
Smażone tofu w duszonej pokrzywie lub szpinaku (wegańska)
Zupa cebulowa z tofu zapiekana z żółtym serem (lakto-wege)
Farsz/ pasta cebulowa z tofu z wiórkami kokosowymi (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas