7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zielona pasta z soczewicy z ogórkami konserwowymi i imbiremZ powodzeniem może być spożywana jako puree do obiadu. Jej głównym przeznaczeniem jest jednak bycie doskonałym smarowidłem do kanapek. Porcja spokojnie wystarczająca na jedną kanapkę (20g - czubata łyżka) dostarcza 20 kcal.
Średnia ocena:
[3.5
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:100 g suchej zielonej soczewicy
50 g marchewki 100 g (4 małe) ogórków konserwowych 4 g (ok. centymetrowy odcinek kłącza o średnicy 1,5 cm) świeżego imbiru lub gałgantu chińskiego (może być w formie suchej, sproszkowanej, ale wtedy trochę inaczej smakuje) Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Pyszniaste danie z soczewicy i włoszczyzny z konserwowym imbirem i miodem (wegańska+miód)Pikantna pasta / dip z soczewicy z grillowaną papryką konserwową (wegańska) Gulasz sojowy z ogórkami konserwowymi (wegańska) Sałatka ryżowa zielona (z fasolką, groszkiem i ogórkami) (lakto-wege) Zielona sałatka z ziemniaków (z groszkiem i ogórkami kiszonymi) (ovo-wege) Pasta z groszku konserwowego z kuminem (wegańska) Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska) Pasta z groszku konserwowego z musztardą (wegańska) Pasta z groszku konserwowego i oliwek (wegańska) Pasta z groszku konserwowego i słonecznika (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Dobra, choć bez szału wg mnie
kasiarka 2011-06-05 19:40:04.45