7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Spagetti z pikantnym sosem pomidorowym i kaparami

Włoskie danie.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

170 g makaronu spaghetti
sól

ząbek czosnku
1/2 łyżeczki chili
4 łyżki oliwy z oliwek do smażenia
170 g pomidorów
łyżka kaparów
czarny pieprz

Przygotowanie:

Podsmaż na oliwie czosnek i chili, aż się lekko zarumienią. Pomidory obierz i pokrój w kostkę. Dodaj razem z kaparami do czosnku, podsmaż przez 5 minut. Dopraw do smaku pieprzem i gotuj na średnim ogniu przez 15-20 minut.

Ugotuj makaron al dente. Ułóż na talerzu, polej sosem.
Nadesłał(a) Ebriel, dnia: 2010-03-20 14:30:16.763
Źródło/autor przepisu: Kuchnia Włoska
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

proste a bardzo smaczne !
agnmid 2011-10-20 21:20:22.959

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Spagetti z sosem pomidorowym (lakto-wege)
Spagetti ryżowe z sosem pomidorowym (wegańska)
Ryż z pikantnym sosem pomidorowym i cukinią (wegańska)
Spagetti z sosem pomidorowym z soczewicą, kukurydzą i orzechami włoskimi (wegańska)
Kremowe spaghetti a'la Gdynia (z sosem pomidorowym z tofu i kaparami) (wegańska)
Rurki (penne) o bogatym smaku - w sosie pomidorowym z oliwkami, kaparami i ostrą papryczką (wegańska)
Makaron pikantny [Maccheroni piccanti] z sosem pomidorowym z pieczoną papryką (lakto-wege)
Pikantna zupa pomidorowa (wegańska)
Spagetti z sosem śmietanowym i czosnkiem (lakto-wege)
Ziemniak z pikantnym sosem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas