7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Kasza gryczana w sosie fasolowym z masłem orzechowymKinia: "Genialne jak ma się tylko 15 minut ;) "
Średnia ocena:
[3.6666666666666665
z 3 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:200 g ugotowanej czerwonej fasoli (przy wersji 15 minutowej używamy puszkowanej)
200 g kaszy gryczanej (ja daję pół na pół fasoli i kaszy, ale proporcje wedle uznania) 1 łyżka oleju do smażenia 2-3 łyżki masła orzechowego chili słodka papryka w proszku pieprz sól ew. curry ew. świeży czosnek Przygotowanie:Kaszę wrzucić do wody, posolić, gotować 15 min.
Do rondla wlać łyżkę oleju, wrzucić fasolę (puszkowanej nie odcedzać), dodać masło orzechowe, odrobinę chili, słodką paprykę, pieprz, sól. Czasami daję też troszeczkę curry i/lub całe ząbki czosnku :) Wymieszać i niech się chwilę podusi. Można wrzucić ugotowaną kaszę do rondla albo nałożyć sos fasolowy na nią dopiero na talerzu. Wskazówki i uwagi:Doprawiać można ogólnie wedle uznania. Z samym masłem orzechowym bez przypraw też jest pycha :)
Nadesłał(a) ~wd,
dnia: 2010-04-01 21:28:55.739
Źródło/autor przepisu: wegedzieciak.pl, Kinia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos z masłem orzechowym i mlekiem kokosowym do szaszłyków (wegańska)Babeczki z masłem orzechowym II (wegańska) Babeczki z masłem orzechowym (wegańska) Buchty z masłem orzechowym (wegańska) Ciasteczka z masłem orzechowym (wegańska) Manna orzechowa (z masłem orzechowym) (wegańska) Kasza jęczmienna na sypko, z masłem (lakto-wege) Kasza manna z masłem - najprostsza (lakto-wege) Racuchy gryczane z roztopionym masłem (bez ograniczeń) Kasza gryczana ze szpinakiem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Cynthia 2012-01-03 19:00:01.678