7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pasztet z grochu, pieczarek, ryżu i kaszy jaglanejPuszczyk: "Polecam - wilgotny i smakowity. :-)"Dżo: "Pasztet jest wyśmienity, na dowód dodam, że przepis na niego po uprzedniej degustacji musiałam podać "jedzącym inaczej" u mnie w pracy, którym baaardzooo smakował :D" Hatamiijoga: "Wyszedł znakomity! Zrobiłam go bardzo dużo i obdzieliłam połowę rodziny. Byli zachwyceni i proszą o jeszcze. Dzięki! :D"
Średnia ocena:
[4.2
z 5 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [5]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1/2 kg grochu (połówki)
1 szklanka ryżu naturalnego (lub pół na pół ryż i kasza jaglana) 1/2 szklanki mąki razowej 25 dag pieczarek cebula seler por olej do smażenia sól inne przyprawy (ja dodałam majeranku, pieprzu ziołowego, mielonego kminku) ewentualnie coś zielonego, np. pietruszka, szczypiorek, koperek Przygotowanie:Ugotować groch, ryż, kaszę (oczywiście osobno :-)). Pieczarki, cebulę, seler i por podsmażyć (ja przed podsmażeniem starłam seler na tarce). Wszystko zmielić w maszynce. Dodać mąki i przypraw. Jeśli za gęsty, dodać wody.
Włożyć do formy wysmarowanej olejem i bułką tartą. Na wierzchu można posypać ziarenkami - sezamem, pestkami dyni, słonecznika itp. Piec ok. 20 minut w temperaturze ok. 180°C.
Nadesłał(a) ~w.d.,
dnia: 2010-04-01 14:55:16.43
Źródło/autor przepisu: wege.dzieciak.pl, puszczyk
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pasztet z pieczarek, kaszy gryczanej i sezamu (wegańska)Kotlety z soczewicy lub grochu, ryżu i pieczarek (wegańska) Pasztet z grochu (wegańska) Gołąbki z kaszy jaglanej i pieczarek w sosie pomidorowo-warzywnym (wegańska) Wegeburgery z kaszy jaglanej (wegańska) Keks z kaszy jaglanej (wegańska) Pasztet z żłółtego grochu (wegańska) Zupa z kaszy jaglanej i warzyw (wegańska) Blok "czekoladowy" z kaszy jaglanej (wegańska) Budyń ananasowy z kaszy jaglanej (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Zamieniłam groch na ciecierzycę (groch włoski) i wybrałam wariant z samym ryżem. Nie było potrzeby dodawania mąki, pieczeń wyszła dosyć sucha, dlatego polecam ją jeść do surówek, z sosem itp. - zamiast ziemniaków. No i zmieliłam tylko 2/3, bo nie chciałam mieć idealnie gładkiej masy. Ogółem fajne danie, zrobię jeszcze nie raz. Dziękuję za przepis ;)
almandyn 2011-12-29 10:07:35.179