7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:20 dkg suchej kostki sojowej i tofu
40 dkg pieczarek 3 duże cebule koncentrat pomidorowy - do smaku olej, sól, pieprz przyprawy 3 łyżki śmietany 3 łyżki mąki Przygotowanie:Suchą kostkę sojową i pokrojone tofu zalewamy wrzącą wodą, dodajemy sól, przyprawy ziołowe. Moczymy około godziny. Odsączamy, a następnie podsmażamy na oleju. Pieczarki i cebulę kroimy i również obsmażamy na tłuszczu. Wszystkie składniki wrzucamy do garnka i dusimy ok. 20 min. W trakcie duszenia dodajemy koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i przyprawy. Na koniec doprawiamy mąką i śmietaną.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-09-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Żywność XXI wieku (Zielone Brygady)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kotlety wegetariańskie (bez ograniczeń)Wegetariański grill (lakto-wege) Wegetariański “smalec” (wegańska) Wegetariańskie chili (wegańska) Smalec wegetariański (wegańska) Gulasz vegulasz (wegańska) Fantastyczny gulasz z ziemniaków / gulasz ziemniaczany (wegańska) Wegetariański warkoczyk wikinga (lakto-wege) Pyszne Kwadraciki wegetariańskie (bez ograniczeń) Risotto wegetariańskie po toskańsku (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |