
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Kuskus z botwinką i soczewicąSzybki, świeży, pełnowartościowy obiadek. W sam raz gdy najdzie nas ochota na pojawiającą się już w warzywniakach botwinkę...
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1/2 szklanki soczewicy (dowolnej, u mnie czarna 'beluga')
1 szklanka kaszy kuskus bulion warzywny duży pęczek botwinki czosnek sól oliwa z oliwek sos sojowy ulubione przyprawy Przygotowanie:
Soczewicę płuczemy dokładnie wodą i gotujemy we wrzątku 25 minut. Odsączamy. Kaszę zalewamy bulionem warzywnym tak, by zakrywał ją na 0,5 cm. Przykrywamy talerzykiem i odstawiamy. Botwinkę kroimy - liście i łodygi, małe buraczki można dodać lub odłożyć. Czosnek rozgniatamy z solą.
Z kaszy zdejmujemy talerzyk, mieszamy widelcem. Dodajemy soczewicę, botwinkę i czosnek. Doprawiamy oliwą z oliwek, sosem sojowym i ulubionymi przyprawami. Voila! Wskazówki i uwagi:Rodzaj soczewicy według Waszego gustu - u mnie czarna 'beluga', wspaniała odmiana, polecam.
![]() Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Botwinka (wegańska)Kuskus z patelni, z soczewicą, cieciorką i selerem naciowym (lakto-wege) Botwinka różowa wegańska (wegańska) Botwinka zabielana mlekiem (lakto-wege) Chłodnik z botwinki z ziemniakami i jajkiem (bez ograniczeń) Chłodnik wiosenny z botwinki z jajkiem (bez ograniczeń) Chłodnik z botwinką i kwasem burakowym (lakto-wege) Quiche/tarta z botwinką i pieczarkami z cytrusową nutą (bez ograniczeń) Farsz z botwinki z bryndzą - do pierogów, naleśników, krokietów (lakto-wege) Tarta jaglana z botwinką, szparagami i twarogiem migdałowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Zrobiłam z razowego kuskusu i brązowej soczewicy. Nie dodawałam buraczków, tylko same liście. Przyprawiłam zatarem i oliwą z oliwek nierafinowaną. Sałatka jest smaczna, idealna na lato, choć nie jako samodzielne danie - potrzebne są do niej jeszcze jakieś warzywa :)
nasse 2013-07-08 13:49:06.923