7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos / dip / mazidło z fety i czarnych oliwek

Równie często ja humus i pesto gości w naszym domu do chleba, makaronów, albo jako dip.

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 kostka sera typu feta
garść czarnych oliwek
duży ząbek czosnku
płaska łyżeczka ziół prowansalskich (niekoniecznie)
kilka łyżek oliwy (zależy od konsystencji fety - im mniej tłusta, tym więcej oliwy)

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wrzucić do naczynia i potraktować blenderem na jednolitą masę. Jeżeli ktoś robi specjalnie z przeznaczeniem na sos, można dodać trochę wody, żeby był rzadszy.

Wskazówki i uwagi:

W przypadku spożywania z makaronem, proponuję nakładać sos na nie za gorący makaron, bo się robi grudkowaty. Chyba, że ktoś lubi :D
Często do takiego makaronu dodaję jeszcze warzywa z patelni.
Nadesłał(a) sabciass, dnia: 2010-05-01 20:55:05.393
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Hummus z czarnymi oliwkami (wegańska)
Sałatka brokułowa z fetą i oliwkami (lakto-wege)
Sałatka z pomidorów z fetą i oliwkami (wegańska)
Guacamole - dip/pasta awokado z oliwkami i pomidorem (wegańska)
Hiszpańskie czarne oliwki z ogórkiem i pomidorkami koktajlowymi (wegańska)
Tapenada - pasta z czarnych oliwek z czosnkiem (wegańska)
Spaghetti z czarnymi i zielonymi oliwkami, chili i czosnkiem (wegańska)
Gęsty dip z Fetą do młodych ziemniaczków (lakto-wege)
Czarne oliwki marynowane w aromatycznej oliwie z oliwek z chili (wegańska & RAW)
Lipcowa sałata z fetą, oliwkami, kaparami i winegretem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas