7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ekspresowa sałata z cykorią, pomidorami i kiełkami fasoli mung

Coś w sam raz dla osób, które nie mają czasu, albo dla tych, którym zwyczajnie się nie chce. Prosto, szybko, zdrowo i efektownie. Porcja 215 g dostarcza 53 kalorie.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 3 osób

spora garść roszponki, rukoli lub innej ulubionej sałaty (30 g)
1 średnia cykoria (150 g)
8 pomidorów cherry o średnicy ok. 4 cm (w sumie 400 g)
60 g kiełków fasoli mung
3 gałązki natki pietruszki
1 łyżeczka oliwy
pieprz

Przygotowanie:

Roszponkę umyć i zostawić w całości. Cykorię połamać (serce wyrzucić - jest gorzkie). Pomidory pokroić w ćwiartki. Natkę podrzeć. Kiełki można pokroić na mniejsze odcinki.

Wszystko wymieszać, polać oliwą i popieprzyć.
Nadesłał(a) mathilda, dnia: 2010-04-28 23:17:04.31
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Kiedy w końcu będzie wiosna?? :(
Natka 2011-02-21 09:36:05.091

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Surówka z kapusty z fenkułami i kiełkami fasoli mung (ovo-wege)
Sałatka z kukurydzą, papryką, porem i kiełkami fasoli mung (wegańska)
Sałatka z fasolką z puszki, ogórkiem, jabłkiem i kiełkami mung (wegańska)
Ryż curry z tofu, brokułami, imbirem i kiełkami fasoli mung (wegańska)
Sałata z pomidorem, ogórkiem, oliwkami i kiełkami pszenicy (wegańska & RAW)
Fasolka mung ze szpinakiem (wegańska)
Wiosenna sałata z pomidorami, kiełkami rzodkiewki i serem pleśniowym (lakto-wege)
Surówka z cykorii z grejpfrutem i kiełkami (wegańska & RAW)
Leczo z fasolką mungo (mung) (wegańska)
Mix sałat z owocami i kiełkami (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas