7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:650 g dobrze odciśniętego, pokruszonego lub zmielonego tofu
3/4 – 1 szkl. bułki tartej 1/2 szkl. posiekanej zieleniny: szczypiorku, koperku, natki z selera lub z pietruszki 1 jajo (dowolnie) 2 łyżki sosu sojowego lub 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/4 łyżeczki utartej gałki muszkatołowej (dowolnie) bułka tarta lub mąka do panierowania 3 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie:Składniki dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Formować kulki i spłaszczać je na kotleciki o średnicy ok. 4–5 cm. Obtaczać w panierce i smażyć na gorącym oleju po obu stronach.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-09-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Żywność XXI wieku (Zielone Brygady)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kotlety z tofu z zieleniną (wegańska)Twarożek wiosenny - z ogórkiem, rzodkiewką i zieleniną (lakto-wege) Kotlety z jaj i bułki z zieleniną (bez ograniczeń) Pomidorowa sałatka wiosenna z tofu-fetą (wegańska) Pomidorowe kotlety z tofu (wegańska) Kotlety szpinakowe z tofu (wegańska) Kotletki z tofu w sezamie (wegańska) Pasta do pieczywa z tofu wędzonego z majonezem, koncentratem i zieleniną (ovo-wege) Placuszki (kotlety) curry z tofu (wegańska) Kotlety z pomidorowego ryżu i tofu (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |