7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Wegańska moussaka (musaka) z tofuPorcja 290 g dostarcza 117 kalorii.
Średnia ocena:
[4.5
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 8 osób430 g (kostka) miękkiego tofu naturalnego
2 bakłażany (700 g) puszka zielonej, białej lub czerwonej fasoli wraz z zalewą (200g, czyli 130g fasoli + zalewa) 2 ząbki czosnku (10 g) 3 średnie marchwie (210 g) 3 średnie cebule (365 g) 200 ml bulionu warzywnego lub wody (bulion lepszy; w przypadku wody podwoić ilość bazylii i tymianku) puszka (400 g) krojonych pomidorów lub pół kilograma świeżych 1 łyżeczka oleju kukurydzianego 1 łyżka czosnku granulowanego 3 łyżki suszonej natki pietruszki 2 łyżeczki suszonego majeranku 2 łyżeczki soli selerowej 1 łyżka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego sól morska drobna Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Wegańskie tosty francuskie z tofu (wegańska)Musaka z bakłażanów i pomidorów (wegańska) Bezglutenowe wegańskie pierogi z cebulą i wędzonym tofu (wegańska) Wegański omlet z dwóch rodzajów tofu (wegańska) Wegańskie pierogi z kaszą gryczaną i tofu (wegańska) Wegańskie pierogi ruskie (z tofu doprawionego czosnkiem) (wegańska) Musaka z fasoli, soczewicy i bakłażana (bez ograniczeń) Wegański bigosik z białej kapusty z papryką i wędzonym tofu (wegańska) Oryginalna grecka musaka dla wegetarian (pod beszamelem) (lakto-wege) Zapiekanka a'la musaka z ziemniakami, pieczarkami, papryką i żółtym serem (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |