
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Zapiekanka wykwintna (ryżowa z tofu, granulatem i serem)
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:1 szklanka ugotowanego ryżu
300 g tofu pociętego w plastry o grubości do 1 cm 200 g granulatu sojowego, ugotowanego lub namoczonego 2 średnie posiekane i zeszklone cebule 4 łyżki utartego żółtego sera 2 łyżki sosu sojowego lub szczypta soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżka oregano 2 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie:
Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i układać w nim kolejno: warstwę ryżu, plastry tofu polane sosem sojowym, kawałki granulatu sojowego, cebulę oprószoną pieprzem, utarty żółty ser; posypać po wierzchu oregano. Zapiekać około 20–30 min. w średnio gorącym piekarniku, aż ser się roztopi i lekko zrumieni.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-09-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Żywność XXI wieku (Zielone Brygady)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zapiekanka makaronowo-pomidorowa z granulatem (lakto-wege)Kremik ryżowy - zapiekanka (bez ograniczeń) Szybka zapiekanka makaronowa z granulatem sojowym (wegańska) Sałatka ryżowa "na winie" z granulatem sojowym i kukurydzą (wegańska) Zapiekanka z tofu ze słonecznikiem (wegańska) Zapiekanka warzywna z tofu (wegańska) Zapiekanka ze szpinaku i tofu (wegańska) Zapiekanka ryżowa na słodko, z rodzynkami (bez ograniczeń) "Meksykańska" zapiekanka ryżowa z warzywami (wegańska) Zapiekanka ryżowo–warzywna (z włoszczyzną) (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |