7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zapiekane pomidory faszerowane masą szpinakowo-twarożkową
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 4 osób4 duże, twarde pomidory
mrożony szpinak czosnek twarożek sól żółty ser Przygotowanie:Wrzucamy szpinak na patelnię, dodajemy czosnek, smażymy aż się rozmrozi. Następnie całą zawartość patelni wrzucamy do dużej miseczki, dodajemy twarożek, wszystko bardzo dokładnie mieszamy i doprawiamy.
Rozgrzewamy piekarnik. Bierzemy pomidory i od góry nacinamy otwór, a następnie wyjmujemy środek z pomidorka i nadziewamy masą szpinakowo-twarożkową. Posypujemy startym serem i wsadzamy do piekarnika. Wyjmujemy kiedy serek się roztopi. Smacznego :)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Śliwki nadziewane masą twarożkowo-orzechową (bez ograniczeń)Sałatka filadelfijska - papryki faszerowane wytrawną masą twarogową (bez ograniczeń) Ziemniaki faszerowane włoszczyzną, zapiekane w kefirze (lakto-wege) Zapiekane pieczarki faszerowane szpinakiem i ziemniakami (lakto-wege) Faszerowane jaja zapiekane z grzankami w sosie pomidorowym (bez ograniczeń) Pomidory faszerowane kaszą jaglaną (wegańska) Papryki faszerowane bakłażanem z pomidorami (wegańska) Pomidory faszerowane sałatką jarzynową (wegańska) Kuleczki twarogowo-szpinakowe z suszonymi pomidorami (bez ograniczeń) Cukinia z pomidorami "zapiekana" w mikrofali (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |