7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos z cukinii, tofu i marchewki z ananasem

Doskonale jest podawać ten sos z makaronem tagiatelle :)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

1 duża lub 2 małe cukinie
1 duża lub 2 małe marchewki
tofu naturalne
ananas - może być z puszki
sos teriyaki
pieprz cayenne
masło [lub olej] do smażenia

Przygotowanie:

Marchew zetrzeć na dużych oczkach, tofu i cukinię pokroić.
Marchew i cukinię podsmażyć na patelni używając masła. Polać sosem teriyaki i dusić/smażyć aż przestaną być surowe. Dodać do tego kawałki ananasa, doprawić pieprzem cayenne.

Tofu usmażyć na złoto - wydaje mi się, że trwa to kilkanaście minut (ja zrobiłam to oddzielnie i tak też polecam, bo mniej się rozlatuje i daje to możliwość użycia jakiegoś aromatycznego oleju do smażenia, np. kukurydzianego :)
Nadesłał(a) sztere, dnia: 2010-05-23 13:43:09.014
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Surówka z marchewki i ananasa (wegańska)
Babeczki z cukinii i marchewki (wegańska)
Placki z cukinii i marchewki (bez ograniczeń)
Sałatka ze wstążek marchewki i cukinii (wegańska)
Burgery z cukinii i marchewki z dodatkiem masła orzechowego (wegańska)
Zupa krem z selera, marchewki i cukinii (wegańska)
Sałatka z marchewki i cukinii z gruszką i rodzynkami (wegańska)
Sałatka z ananasem i sosem chili (wegańska)
Sałatka z selera naciowego, pora, tofu, ananasa (wegańska)
Grillowana cukinia z sosem jogurtowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas