
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Pasta z groszku mrożonego a'la hummusInspirowane przepisem na hummus. Robi się błyskiem.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1/2 szkl. zielonego mrożonego groszku
2 limonki lub cytryny 2 ząbki czosnku 2 łyżki tahini oliwa z oliwek sól świeżo mielony czarny pieprz szczypta płatków chilli (lub mielonego chili) Przygotowanie:
Groszek blanszujemy przez 2 minuty we wrzątku. Studzimy.
Wyciskamy sok z limonek i miksujemy go z lekko posiekanym czosnkiem i solą. Dodajemy groszek i miksujemy. Jeśli całość jest za gęsta, dodajmy odrobinę wody. Dodajemy pastę tahini, oliwę z oliwek i całość miksujemy na kremowa masę. Doprawiamy i odstawiamy na minimum pół godziny do lodówki. Smacznego!
Nadesłał(a) ~pat,
dnia: 2011-04-06 21:52:44.906
Źródło/autor przepisu: http://table-table.blogspot.com/2010/03/zielone-jest-dobre.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Puree z mrożonego zielonego groszku (wegańska)Hummus, czyli pasta z ciecierzycy + tahini (wegańska) Pasta z grochu włoskiego - hummus z kurkumą (wegańska) Pasta ze słonecznika a'la pasztetowa (wegańska) Hummus (wegańska) Pasta z groszku konserwowego z kuminem (wegańska) Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska) Pasta z groszku konserwowego z musztardą (wegańska) Pasta z groszku konserwowego i oliwek (wegańska) Pasta z groszku konserwowego i słonecznika (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |