7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Szybkie pesto z orzechów włoskich i pieczarek ze skórką cytrynową
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:100 g orzechów włoskich
150 g pieczarek 1 pęczek bazylii skórka otarta z połowy cytryny 2-3 łyżki soku z cytryny oliwa do smażenia oliwa extra vergine sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie:Na patelni prażymy przez chwilę orzechy włoskie, żeby wydobyć z nich aromat. Ogień nie może być duży, bo się przypalą. Dodajemy 3 łyżki oliwy i rozgrzewamy ją. Wrzucamy pokrojone pieczarki, smażymy na dużym ogniu aż zmiękną, a sok w większości odparuje. Odstawiamy do ostygnięcia.
Za pomocą blendera miksujemy całość na gładką masę, dodając świeżą bazylię, skórkę i sok z cytryny oraz tyle oliwy (najlepiej extra vergine), by otrzymać konsystencję pesto. Doprawiamy solą i pieprzem.
Nadesłał(a) ~pat,
dnia: 2011-08-15 12:38:45.159
Źródło/autor przepisu: Na podstawie: Jola Słoma i Mirosław Trymbulak 'Nakarmić duszę'
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pesto z jarmużu i orzechów włoskich (wegańska)Domowe pesto bez orzechów (wegańska) Ravioli z sosem z orzechów włoskich (lakto-wege) Kotleciki z bobu i orzechów włoskich (wegańska) Babka drożdżowa ze skórką cytrynową i rodzynkami (bez ograniczeń) Konfitura z pomidorów i antonówek ze skórką cytrynową (wegańska) Kwas chlebowy ze skórką cytrynową lub pomarańczową (wegańska & RAW) Zupa cytrynowa z orzechami włoskimi (lakto-wege) Koper włoski (fenkuł) faszerowany pieczarkami z parmezanem (lakto-wege) Gołąbki z ryżem, pieczarkami, papryką i orzechami włoskimi (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |