7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Falafel w panierce z dipem jogurtowo-ziołowym
Średnia ocena:
[4.666666666666667
z 3 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [4]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób650 g ciecierzycy z puszki lub ugotowanej (najlepiej z liściem laurowym)
1 czerwona cebula 3 ząbki czosnku 100 g chleba razowego 2 małe czerwone chilli (mogą być suszone) 1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka kolendry 1/2 łyżeczki kurkumy sól czarny pieprz opcjonalnie panierka: - 1 jajko - bułka tarta olej roślinny do głębokiego smażenia dip: 150 ml jogurtu naturalnego (może być sojowy) świeża kolendra pietruszka mały ząbek czosnku sól pieprz cytrynowy lub czarny i parę kropel soku z cytryny Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Dip czosnkowo-ziołowy (lakto-wege)Kotleciki z bakłażana w ziołowej panierce (wegańska) Roladki warzywne z sosem jogurtowo-ziołowym (lakto-wege) Krokiety pieczarkowe z jogurtowo-miętowym dipem (kuchnia 5 przemian) (bez ograniczeń) Falafel ze szpinakiem (lakto-wege) Falafel (felafel) (wegańska) Smażona feta w panierce (bez ograniczeń) Cukinia w panierce (w cieście) (wegańska) Sos ziołowy 1 (lakto-wege) Omlet ziołowy (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
buka 2013-04-28 20:37:09.15