
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Jajecznica z cukinią i imbirem wg Pięciu PrzemianJest to nowa odsłona wszystkim znanego dania. Pasuje do: prosa, polenty, ziemniaków lub grzanek. Jest jednak strawniejsza bez tych węglowodanów.
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:masło (Z)
cukinia (Z) imbir świeży/suszony (M) jajka (Z) pieprz (M) sól (W) pietruszka/inne świeże zioła (D) Przygotowanie:
(O) Na niezbyt silnie rozgrzanej patelni
(Z) roztopić kawałek masła; (Z) dodać drobno pokrojoną cukinię (M) i trochę siekanego imbiru, łagodnie podsmażyć. (Z) Wbić po jednym jajku na osobę, (M) przyprawić mielonym pieprzem, (W) szczyptą soli, (D) posypać pietruszką lub innymi świeżymi ziołami. Smażyć aż jajka zaczną się ścinać, ale tak, by nie stały się zbyt suche. ![]() Źródło/autor przepisu: B. Temelie, B. Trebuth, Gotowanie według Pięciu Przemian, Gdańsk 2001, Czerwony słoń, s.149
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Wprawdzie nie mialam imbiru , ale i tak bardzo dobra :)
~Magda 2011-04-20 14:15:11.92 ![]() Vanja86 2010-07-09 23:07:10.226 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa ogórkowa wg. Pięciu Przemian (lakto-wege)Letnia zupa wg "Pięciu Przemian" (lakto-wege) Ciasteczka gryczano-jaglane wg. kuchni pięciu przemian (wegańska) Kasza jaglana z ryżem wg Pięciu Przemian (lakto-wege) Cypryjska jajecznica z cukinią (ovo-wege) Żurek według pięciu przemian (z wodą z ogórków kiszonych) (wegańska) Sałatka indyjska z soczewicy - z cukinią i imbirem (wegańska) Pieczarkowo-jęczmienne kotleciki wg 5 Przemian (lakto-wege) Chińska jajecznica (ovo-wege) Jajecznica na grzankach (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Darek 2011-06-18 21:14:34.041