7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sos paprykowo-pomidorowy z ciecierzycąJeśli chodzi o ciecierzycę, wykorzystuję ją do sosów, gulaszów, etc... Z dodatkiem papryki powstał ciekawy pomysł na dobry obiad.
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 5 osóbniecałe 0,5 szklanki ciecierzycy = 1 szklanka po ugotowaniu (można użyć ciecierzycę z puszki)
1 papryka 2 ząbki czosnku 3-4 pomidory zioła ew. kilka pokrojonych czarnych oliwek (dla walorów wzrokowych i smakowych) olej/ oliwa do smażenia 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2-3 szczypty papryki w proszku sól pieprz Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Ciecierzyca w sosie pomidorowym (wegańska)Feta w sosie pomidorowo-paprykowo-czosnkowym (lakto-wege) Sos pomidorowo-paprykowo-pieczarkowy (do kopytek itp.) (wegańska) Sos sojowo-pomidorowo-paprykowy do makaronu, kasz (wegańska) Makaron razowy z sosem pomidorowo-paprykowo-pieczarkowym (wegańska) Ciecierzyca w sosie pomidorowym z warzywami i mleczkiem kokosowym (wegańska) Sos paprykowy (wegańska) Pasta paprykowo - pomidorowa (wegańska) Paprykowy sos (Aurora) (wegańska) Zupa paprykowo-pomidorowa z ryżem lub kuskusem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |