7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 4 osób400 g makaronu świderki
350 g świeżych grzybów (mogą być także pieczarki) 50 g masła ząbek czosnku sól pieprz 1/2 szklanki słodkiej śmietany duża ilość startego sera parmezan Przygotowanie:Oczyścić dokładnie grzyby, wymyć i pokroić w wąskie plasterki. Całość umieścić w rondlu i przysmażyć na 25 g masła dodając także jeden mały ząbek czosnku. Kontynuować duszenie, pod koniec posolić, dodać pieprz i pozostawić na małym płomieniu.
W międzyczasie w dużej ilości osolonej wody ugotować "al dente" makaron świderki. Następnie odcedzić, wymieszać w dużym naczyniu z sosem grzybowym, dodać śmietanę oraz pozostałą część masła. Dokładnie wymieszać, dodać także dużą ilość startego sera parmezan i podawać natychmiast po przygotowaniu. Smacznego!
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-09-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Na podstawie strony Serwis makaron (już nie istnieje) Przepis oraz fotografia pochodzi ze zbiorów Antonio Amato.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos pieczarkowy ze smietaną (lakto-wege)Buraczki na ciepło, zabielane smietaną (lakto-wege) Makaron z brokułami i parmezanem (lakto-wege) Sos pieczarkowy z parmezanem (lakto-wege) Babeczki z parmezanem i maślanką (bez ograniczeń) Gnocchi z masłem i parmezanem (bez ograniczeń) Cykoria zapiekana z parmezanem (lakto-wege) Minestrone - wegetariańska zupa ze świderkami [Minestra-Zuppa vegetariana con fusilli] (wegańska) Smakowite świderki (z oliwkami, ostrą papryczką, natką i bułką tartą) (wegańska) Jabłkowe risotto z szalotką i parmezanem (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |