7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Fasolka szparagowa duszona z oliwkami i tymiankiem
Średnia ocena:
[4.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [2]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:800 g zielonej fasolki szparagowej
5 cebul kilka czarnych oliwek 2 łyżki oleju do smażenia łyżeczka tymianku szklanka bulionu sól pieprz Przygotowanie:Fasolkę myjemy i usuwamy końcówki i włókna (większe strąki kroimy na połówki).
Cebulki obieramy, kroimy na ćwiartki i szklimy na rozgrzanym oleju w wysokiej patelni. Do cebulki dodajemy fasolkę, tymianek i podlewamy bulionem. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą i dusimy pod przykryciem do miękkości. Na 5 min. przed końcem dodajemy oliwki pokrojone na połówki. Dobrze uduszona fasolka powinna być lekko chrupiąca.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
jestem na świerzo po spróbowaniu... kilka uwag.
- Jestem smakoszem oliwek więc troche mało obiektywne ;) ale radze dać ich kilkanaście: smak się gubi. - Więcej cebuli, bo naprawde może się okazać za łagodne. Aha i super pomysł tymianek+fasolka. Ogólnie dobre :] ~TeReus 2001-03-02 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Fasolka szparagowa duszona z oregano (wegańska)Fasolka szparagowa duszona z pomidorami i jajkiem (ovo-wege) Fasolkowo - fasolka szparagowa duszona w pomidorach (wegańska) Fasolka szparagowa po grecku (duszona w pomidorach) (wegańska) Fasolka szparagowa duszona na oliwie, na kwaśno (wegańska) Fasolka szparagowa po grecku (duszona z czosnkiem i natką) (wegańska) Fasolka szparagowa duszona z cukinią, pieczarkami i innymi warzywami (wegańska) Duszony kalafior, brukselka, żółta fasolka szparagowa z prażonym sezamem (wegańska) Fasolka szparagowa ze śmietaną (lakto-wege) Omlet z fasolką szparagową (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~wegi 2010-09-03 15:50:24.745