7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa z grzybów prawdziwych

Kto wie ile to kwarta, ten zasłużył, aby przepis wypróbować. Komu się uda, niech koniecznie da znać :-))) Tak naprawdę w srodku czeka na was mała podpowiedź :-)



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

prawdziwki suszone
woda
pól kwarty smietany
ćwierć kwarty masła
sól

Przygotowanie:

Ze sznura grzybów prawdziwych zabrać, spłukać i gotować, aż całe czarne puszczą i miękkie będą. Grzyby odłowić i na drobno zsiekane do wywaru z powrotem wrzucić. Pół kwarty śmietany dodać i pół z tego masła, cały czas mieszając, a z przypraw tylko sól się nada. Dawać zawsze z robionymi łazankami.

Wskazówki i uwagi:

kwarta = 1 litr
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: restaurants.pl : Jan Kościuszko "Sztuka przetrwania, czyli jak powstało Chłopskie Jadło", Kraków MCMXCVIII
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa z leśnych grzybów (wegańska)
Zupa z grzybów, pomidorów i kabaczków (lakto-wege)
Zupa grzybowa z natką (z grzybów suszonych) (wegańska)
Zupa grzybowa czysta (z grzybów suszonych) (wegańska)
Kluski śląskie jedynie prawdziwe (wegańska)
Kotlety z grzybów (ovo-wege)
Zrazy z grzybów w śmietanie (bez ograniczeń)
Gulasz z grzybów i soczewicy (wegańska)
Masło orzechowe - domowe, prawdziwe, najlepsze, bez niepotrzebnych dodatków (wegańska)
Kotlety z ryżu i grzybów suszonych (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas