7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zupa z grzybów prawdziwychKto wie ile to kwarta, ten zasłużył, aby przepis wypróbować. Komu się uda, niech koniecznie da znać :-))) Tak naprawdę w srodku czeka na was mała podpowiedź :-)
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:prawdziwki suszone
woda pól kwarty smietany ćwierć kwarty masła sól Przygotowanie:Ze sznura grzybów prawdziwych zabrać, spłukać i gotować, aż całe czarne puszczą i miękkie będą. Grzyby odłowić i na drobno zsiekane do wywaru z powrotem wrzucić. Pół kwarty śmietany dodać i pół z tego masła, cały czas mieszając, a z przypraw tylko sól się nada. Dawać zawsze z robionymi łazankami.
Wskazówki i uwagi:kwarta = 1 litr
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: restaurants.pl : Jan Kościuszko "Sztuka przetrwania, czyli jak powstało Chłopskie Jadło", Kraków MCMXCVIII
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa z leśnych grzybów (wegańska)Zupa z grzybów, pomidorów i kabaczków (lakto-wege) Zupa grzybowa z natką (z grzybów suszonych) (wegańska) Zupa grzybowa czysta (z grzybów suszonych) (wegańska) Kluski śląskie jedynie prawdziwe (wegańska) Kotlety z grzybów (ovo-wege) Zrazy z grzybów w śmietanie (bez ograniczeń) Gulasz z grzybów i soczewicy (wegańska) Masło orzechowe - domowe, prawdziwe, najlepsze, bez niepotrzebnych dodatków (wegańska) Kotlety z ryżu i grzybów suszonych (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |