7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zupa jarzynowo-grzybowaNajlepiej podawać z łazankami, lecz można również z grzankami lub lanym ciastem.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 4 osób30 g suszonych grzybów
pęczek włoszczyzny 1/2 cebuli 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 1 łyżka mąki Przygotowanie:Grzyby myjemy, namaczamy i gotujemy. Włoszczyznę obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Cebulę siekamy, zalewamy wrzątkiem i gotujemy razem z włoszczyzną.
Grzyby odcedzamy, siekamy i razem z wywarem dodajemy do włoszczyzny. Mąkę rozprowadzamy ze śmietaną i odrobiną wywaru, zagęszczamy zupę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zagotowujemy.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kremowa zupa jarzynowo-grzybowa ze świeżych maślaków lub prawdziwków (lakto-wege)Zupa jarzynowa (wegańska) Zupa jarzynowa neapolitańska (lakto-wege) Zupa jarzynowo-ryżowa (wegańska) Zupa grzybowa z kaszą gryczaną (wegańska) Zupa grzybowa z tymiankiem i śmietaną (wegańska) Zupa grzybowa z zielonym groszkiem (wegańska) Zupa jarzynowa z zielonych ogórków (wegańska) Zupa-krem jarzynowo-kalafiorowa (wegańska) Zupa-krem jarzynowa z ryżem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |