7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa jarzynowo-grzybowa

Najlepiej podawać z łazankami, lecz można również z grzankami lub lanym ciastem.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

30 g suszonych grzybów
pęczek włoszczyzny
1/2 cebuli
1/2 szklanki kwaśnej śmietany
1 łyżka mąki

Przygotowanie:

Grzyby myjemy, namaczamy i gotujemy. Włoszczyznę obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Cebulę siekamy, zalewamy wrzątkiem i gotujemy razem z włoszczyzną.

Grzyby odcedzamy, siekamy i razem z wywarem dodajemy do włoszczyzny. Mąkę rozprowadzamy ze śmietaną i odrobiną wywaru, zagęszczamy zupę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zagotowujemy.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: restaurants.pl
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kremowa zupa jarzynowo-grzybowa ze świeżych maślaków lub prawdziwków (lakto-wege)
Zupa jarzynowa (wegańska)
Zupa jarzynowa neapolitańska (lakto-wege)
Zupa jarzynowo-ryżowa (wegańska)
Zupa grzybowa z kaszą gryczaną (wegańska)
Zupa grzybowa z tymiankiem i śmietaną (wegańska)
Zupa grzybowa z zielonym groszkiem (wegańska)
Zupa jarzynowa z zielonych ogórków (wegańska)
Zupa-krem jarzynowo-kalafiorowa (wegańska)
Zupa-krem jarzynowa z ryżem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas