7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Smażone-pieczone gołąbki wegańskie (z granulatem i pieczarkami)
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 10 osóbśredniej wielkości kapusta
torebka ryżu opakowanie kotletów sojowych (mielonych) lub granulat sojowy 2 duże cebule ok. 1/2 kg pieczarek sól inne przyprawy mąka do obtoczenia gołąbków przecier pomidorowy oliwa do smażenia Przygotowanie:Ugotować kapustę tak, aby liście łatwo odchodziły od główki, ale nie rozlatywały się. Ugotować ryż. Granulat lub kotlety przygotować wg przepisu na opakowaniu. Cebulkę drogno posiekać. Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć. Wymieszać sojową papkę z ryżem, pieczarkami i cebulą, przyprawić.
Farsz zawinąć w liście kapusty, obtoczyć w mące i podsmażyć na oliwie. Gołąbki ułożyć ciasno w naczyniu żaroodpornym lub w brytfance, zalać resztą oliwy z patelni i przecierem pomidorowym (najlepiej wymieszanym z wodą - gołąbki mają to do siebie, że 'piją' sos). Piec w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 30-40 minut.
Nadesłał(a) Paszczurka,
dnia: 2010-08-16 21:09:52.419
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Gołąbki wegańskie (wegańska)Gołąbki "meksykańskie" pieczone (ovo-wege) Smażone pierogi drożdżowe z pieczarkami (wegańska) Ziemniaki smażone z papryką i pieczarkami (wegańska) Wegańskie gołąbki z nadzieniem z ryżu i kotletów w proszku (ovo-wege) Wegańskie gołąbki "meksykańskie" w sosie pomidorowym (wegańska) Pieczeń marchewkowa (z granulatem sojowym i słonecznikiem) (ovo-wege) Pasztet z pieczarek (wegański) (wegańska) Wegańskie naleśniki z pieczarkami (wegańska) Lasagne z pomidorowym farszem z pieczarkami i granulatem sojowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |