
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Hummus z czosnkiem, kolendrą i imbiremHummus to potrawa niezwykle popularna w kuchni arabskiej i żydowskiej. Jest niezwykle prosta, dlatego bardzo ważne jest tu staranne doprawienie.
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:miseczka ugotowanej ciecierzycy (ewentualnie puszka)
łyżka sezamu lub tahini (pasty z sezamu) ząbek czosnku kawałek czerwonej papryczki chilli sproszkowana kolendra sproszkowany imbir sól oliwa z oliwek kilka kropli soku z cytryny ew. łyżka jogurtu naturalnego Przygotowanie:
Wszystkie składniki mielę blenderem dolewając co chwilę trochę oliwy. Mielę do momentu, gdy masa będzie jednolita. Jeśli hummus jest zbyt suchy, można dodać trochę jogurtu naturalnego.
![]() Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Jarzynka z buraków i orzechów z czosnkiem i świeżą kolendrą (wegańska)Duszona cukinia z imbirem i czosnkiem (wegańska) Hummus (wegańska) Sos kreolski (pomidorowy z czosnkiem, imbirem i tymiankiem) (wegańska) Kanapki: pasta z czarnej fasoli z czosnkiem, kminkiem i imbirem (wegańska) Fasola z ryżem w sosie pomidorowym z czosnkiem, imbirem i cynamonem (wegańska) Mój hummus (wegańska) Cebulowy hummus (wegańska) Guacamole z pomidorem i kolendrą (wegańska & RAW) Hummus z pieczoną dynią (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Szkoda, że nie ma podanych proporcji, ale udało mi się jakoś na oko tak je dodać, że wyszedł chyba najlepszy z moich dotychczasowych hummusów :)
Lilly Lill 2016-04-12 21:42:37.656