7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:- 1 bagietka francuska
- 2 łyżki mieszanki ziół prowansalskich (lub innych) - 1/4 filiżanki oliwy z oliwek - 1 łyżka posiekanego czosnku Przygotowanie:Rozgrzać piekarnik do temperatury 180oC. Pokroić bagietkę na małe kawałki i ułożyć na arkuszu papieru. W małej misce wymieszać oliwę, zioła i czosnek. Takim sosem posmarować każdy kawałek bagietki i wstawić pieczywo do piekarnika. Piec przez 5-7 minut, aż nabierze złocistobrązowego koloru.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-09-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: restaurants.pl - na podstawie Carol Miller, zaczerpnięte z "Balsam dla duszy" Wydawnictwo Rebis, Poznań 1998
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Crostini (lakto-wege)Gorący chleb czosnkowy (lakto-wege) Zupa czosnkowa z pomidorami podawana na chlebie (wegańska) Zupa-krem cebulowa z grochem i grzankami czosnkowymi z chleba żytniego (wegańska) Chleb z marchwią (ovo-wege) Kotlety z chleba 1 (bez ograniczeń) Chleb bananowy (bez ograniczeń) Chleb gryczany (wegańska) Chleb na szybko (wegańska) Chleb pszenny (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Smacznego!
~m. 2007-05-24 00:00:00.0