7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Crostini czyli chleb czosnkowy

Średnia ocena: [5.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

- 1 bagietka francuska
- 2 łyżki mieszanki ziół prowansalskich (lub innych)
- 1/4 filiżanki oliwy z oliwek
- 1 łyżka posiekanego czosnku

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do temperatury 180oC. Pokroić bagietkę na małe kawałki i ułożyć na arkuszu papieru. W małej misce wymieszać oliwę, zioła i czosnek. Takim sosem posmarować każdy kawałek bagietki i wstawić pieczywo do piekarnika. Piec przez 5-7 minut, aż nabierze złocistobrązowego koloru.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: restaurants.pl - na podstawie Carol Miller, zaczerpnięte z "Balsam dla duszy" Wydawnictwo Rebis, Poznań 1998
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

na grzanki można dodać pomidory pokrojone w kostkę z czosnkiem,świeżą bazylią i oliwą...
Smacznego!
~m. 2007-05-24 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Crostini (lakto-wege)
Gorący chleb czosnkowy (lakto-wege)
Zupa czosnkowa z pomidorami podawana na chlebie (wegańska)
Zupa-krem cebulowa z grochem i grzankami czosnkowymi z chleba żytniego (wegańska)
Chleb z marchwią (ovo-wege)
Kotlety z chleba 1 (bez ograniczeń)
Chleb bananowy (bez ograniczeń)
Chleb gryczany (wegańska)
Chleb na szybko (wegańska)
Chleb pszenny (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas