
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Pasztet z pestek dyni z cebulą i paprykąPyszny! Szczególnie z papryką.
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 i 2/3 szklanki łuskanych pestek dyni
2 szklanki gorącej wody 2 bułki grahamki 3 łyżki mąki sojowej lub kukurydzianej 1/2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka przyprawy warzywnej w proszku 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki sproszkowanego czosnku 1/2 łyżeczki soli 2 duże cebule 1/2 papryki czerwonej (niekoniecznie) 1/3 szklanki oleju do smażenia Przygotowanie:
Pestki dyni zmielić na proszek, zalać 1 szklanką gorącej wody i odstawić na 10 minut. Grahamki namoczyć w 1 szklance gorącej wody i dodać do zmielonych pestek dyni. Następnie dodać mąkę, sos sojowy, przyprawy i zmiksować.
Cebule i paprykę drobno pokroić i udusić na oleju z 2 łyżkami wody. Dodać do zmiksowanej masy i wymieszać. Wylać na wysmarowaną olejem formę i piec w piekarniku w temperaturze 170°C przez około 1 godzinę. Wskazówki i uwagi:Nie mielić zbyt długo pestek, bo wytrąca się tłuszcz.
Nadesłał(a) Alik,
dnia: 2010-08-26 16:28:26.336
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia w trosce o twoje zdrowie" Grażyna Kuczek, Beata Śleszyńska, Fundacja Źródła Życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pasztet z pestkami dyni (wegańska)Pasztet z selera i pestek dyni (wegańska) Pasta z pestek dyni i cebuli (wegańska) Pasztet porowo-bobowy z makiem i pestkami dyni (wegańska) Pasztet z pestek dyni z curry i czosnkiem (wegańska) Pasztet z dyni i soczewicy (wegańska) Zielone muesli - z jogurtem, kiwi i pestkami dyni (lakto-wege) Pożywna sałatka z kaszą gryczaną i pestkami dyni (wegańska) Zupa-krem z dyni ze szczypiorkiem i pestkami (lakto-wege) Kotlety gryczano-soczewicowe z porem i pestkami dyni (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
patrycccja 2014-07-10 14:05:52.18