7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Chińszczyzna z cytrynowo-pikantnym tofu i ryżem kokosowymPikantno-słodkie warzywa, pikantno-kwaśne tofu, a do tego aksamitny ryż z wyczuwalną nutą kokosa. Danie, które na stałe zagościło w mojej kuchni.
Średnia ocena:
[5.0
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [3]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 2 osóbmrożonka 'warzywa na patelnię’ (mi bardzo pasuje 'mieszanka chińska' Hortexu)
lub własna mieszanka: - marchewka - pietruszka - seler - papryka - grzyby mun - kiełki torebka ryżu jaśminowego sól mała puszka mleczka kokosowego ananas w puszce (opcjonalnie) curry pieprz kajeński ew. przyprawa chińska kostka naturalnego tofu sok z 1/2 cytryny gałka muszkatołowa garam masala pieprz kajeński oliwa z oliwek do smażenia Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Chińszczyzna z makaronem lub ryżem (wegańska)Chińszczyzna wege - ryż z duszonymi warzywami i imbirem (wegańska) Ryż w pikantnej marynacie na gorąco (wegańska) Pikantna kartoflanka z tofu i czosnkiem (lakto-wege) Sztandarowa babka czyli ciasto kokosowo-cytrynowe (wegańska) Pikantny ryż smażony z brokułami i marchewką (wegańska) Ryż z pikantnym sosem pomidorowym i cukinią (wegańska) Pikantne paluszki z kaszy/ryżu z warzywami (bez ograniczeń) Zupa cytrynowa (Argolemono soupa) z ryżem (ovo-wege) Cytrynowy sernik z tofu i kaszy jaglanej (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Z dodaną kukurydzą jest wyborne (bez niej pewnie też). Jedna z lepszych potraw jakie w życiu jadłem.
Czosnkaty 2014-03-19 20:20:17.148