7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Grahamki drożdżoweZ chrupiącą lśniącą skórką i mięciutkim miąższem.
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [3]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 8 osób2,5 szkl. mąki pszennej typu Graham 1850
1 szkl. mąki pszennej chlebowej (ja użyłam najzwyklejszej tortowej typ 450) drożdże: paczka suchych (7 g) lub świeże 14 g 0,5 szkl. mleka letniego (zwykłego lub roślinnego) 0,5 szkl. wody przegotowanej letniej 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy 2 łyżeczki miodu/ słodu jajko (do posmarowania na wierzchu, żeby pięknie błyszczały) - niekonieczne Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Grahamki na zakwasie (wegańska)Kotlety z soi i grahamek (beztłuszczowe) (wegańska) Grahamka z duszonymi grzybami leśnymi i pieczarkami (wegańska) Ciasto drożdżowe (bez ograniczeń) Bułeczki drożdżowe 1 (bez ograniczeń) Bułki drożdżowe (bez ograniczeń) rogaliki drożdżowe (bez ograniczeń) Ciasto drożdżowe 2 (bez ograniczeń) Bliny drożdżowe (bez ograniczeń) Drożdżowe cebulaki (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
bułeczek wyszło mi 15, piekłam w foremkach na muffinki, więc wyglądają całkiem uroczo. foremki utrzymały mi bułki w ryzach, bo ugniotłam trochę zbyt rzadkie ciasto i bałam się, że mi się rozpełzną po blasze. :)
ilość miodu musiałaby chyba być podana w szklankach, żeby było go czuć. :D bułki są wytrawne, śniadaniowe i pycha.
sonnentau 2012-03-06 20:25:20.464