7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sos pestoTo sos ziołowy popularny w kuchni włoskiej. Prosty w przygotowaniu, może zmienić twój makaron w prawdziwe danie.
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 2 osób2 pęczki bazylii
2-3 ząbki czosnku szczypta soli 100 g startego parmezanu 1 szklanka oliwy z oliwek pieprz Przygotowanie:Bazylię myjemy i obrywamy z niej listki. Czosnek obieramy i grubo kroimy. Następnie razem z bazylią i solą ucieramy w moździerzu. Roztarte składniki przekładamy do misy i nieustannie mieszając dodajemy parmezan i i kilka kropli oliwy. Mieszamy dodając resztę parmezanu i oliwy.
Gotowe pesto przyprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej godzinę. Jeżeli sos jest zbyt gęsty, można dodać kilka łyżek wody.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-09-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kolekcja dobrej kuchni", zeszyt 46
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos pesto klasyczny (lakto-wege)Sos zielony (śmietanowy z pesto) (lakto-wege) Zupa ziemniaczana z sosem pesto (lakto-wege) Surówka z rzodkiewek, pora i grejpfruta, z sosem pesto (wegańska & RAW) Sos pesto ze świeżych pomidorów i pistacji (wegańska) Pesto (wegańska) Pesto z cukinii (bez ograniczeń) Domowe pesto (lakto-wege) Spaghetti z tofu i pesto (lakto-wege) Pesto szczawiowe do makaronu (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~smakowite 2010-10-25 14:44:17.582