7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:300 g świeżego imbiru
300 g czerwonej papryki 250 g cebuli – duże kawałki 250 g ogórka 200 g rodzynek 4 cytryny 1 l octu winnego, najlepiej jabłecznego 2 łyżeczki soli cukier (ja dałam łyżkę, w oryginale brak tej inf.) Przygotowanie:Imbir pokroić w zapałeczkę, papryki w kosteczkę, cebulę w duże kawałki, a ogórka i cytryny w cienkie półplasterki (z cytryny dokładnie usunąć pestki!).
Wszystkie składniki (bez soli i cukru) do gara. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować ok. 30 min. aż wszystko zmięknie. Dodać sól i cukier, mieszać do rozpuszczenia, gotować kolejnych 35-40 min. aż większość płynu odparuje i chutnej zgęstnieje. Przełożyć do gorących sterylnych słoików, zamknąć je i miesiąc z głowy (tyle powinien się przegryzać). Przechowywać go można podobno dwa lata, ale ja tyle nie wytrzymałem. Wskazówki i uwagi:Powinno go wyjść do 1,5 kg.
Nadesłał(a) ~Zara,
dnia: 2010-09-23 21:13:39.982
Źródło/autor przepisu: Lachu, http://f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=22445
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Chutney gruszkowy (do słoików) (wegańska)Chutney marchewkowy z charakterem (do słoików) (wegańska) Chutney śliwkowo-cebulowy z rodzynkami (do słoików) (wegańska) Chutney z pomidorów (wegańska) Chutney brzoskwiniowy (wegańska) Chutney z gruszek (wegańska) Kulkowy chutney z dyni (wegańska) Chutney jabłkowy z rodzynkami (wegańska) Ciasteczka imbirowe (ovo-wege) Imbirowa pomidorowa (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |