7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Polewa mleczno-kakaowa do ciast

Fajne wykończenie ciasta. Na to tylko jakaś kolorowa posypka bądź np. orzechy i mamy pyszny i ładny smakołyk :)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

3 łyżki kakao
3 łyżki cukru (może być waniliowy)
kilka łyżek mleka roślinnego
ulubione przyprawy bądź kilka kropel aromatu

Przygotowanie:

Mleko podgrzewamy bądź, jeżeli mamy w proszku, to wyrabiamy z gorącą wodą. W innej miseczce mieszamy resztę składników czyli kakao, cukier, przyprawy (bądź aromat), dodajemy gorące mleko i energicznie mieszamy. Posmarować ciasto i gotowe.

Wskazówki i uwagi:

Ciasto przed polaniem polewą można posmarować dżemem.
Nadesłał(a) veganjihad, dnia: 2010-09-28 21:56:54.635
Źródło/autor przepisu: kuchnia eksperymentalna
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Witam, a czy można użyć innego mleka?
~B4myval 2014-03-06 16:10:55.479

Polewa wychodzi super, gęsta, mocno czekoladowa i nie tłusta :) bardzo fajny przepis, pozdrawiam!
~smo 2013-05-03 19:55:36.947

jeżeli nie spróbujesz to sie nie przekonasz. Płynność tak naprawdę zależy od tego ile dasz mleka. Nie sam cukier bo jeszcze jest kakao. :)
veganjihad 2010-09-29 20:45:57.088

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Polewa czekoladowa do ciast (wegańska)
Polewa czekoladowa (wegańska)
Zupa mleczno-owocowa (bez ograniczeń)
Kakaowe "cappuccino" (lakto-wege)
Naleśniki kakaowe (ovo-wege)
Babka kakaowa (bez ograniczeń)
Muffinki kakaowe (wegańska)
Trufle kakaowe (wegańska)
Pieguski kakaowe (wegańska)
Arakowa polewa czekoladowa (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas