7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Chlebek orzechowo-warzywny

Kuchnia australijska. Wbrew temu, co może sugerować nazwa ne jest to chleb pieczony od podstaw, ale chleb robiony z chleba :-)



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 6 osób

2 filiżanki pokruszonego, świeżego chleba razowego z pełnymi ziarnami
4 łodygi selera naciowego, drobno posiekane
3/4 filiżanki posiekanych lub zmielonych orzeszków ziemnych
2 zmiażdżone ząbki czosnku
łyżka utartego parmezanu
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 jajka, lekko ubite
pół filiżanki soku pomidorowego

Przygotowanie:

Dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Natłuścić i wysypać tartą bułką formę o wymiarach około 14 x 20 cm. Przenieść masę do blachy i wyrównać powierzchnię. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st. C i piec przez 30 minut. Upieczony chlebek (sprawdzić patyczkiem) wyjąć z formy i podawać pokrojony w plastry.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kulinarny serwis Izy (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pyszna pasta warzywna na chlebek (wegańska)
Orzechowo-słonecznikowo-warzywne burgery (wegańska)
Chlebek szpinakowy (lakto-wege)
Chlebek Pychotka (wegańska+miód)
Chlebek z Ardei (wegańska)
Chlebek z ziarenkami ;) (wegańska)
Chlebek do zup (wegańska)
Drożdżowy chlebek bananowy (lakto-wege)
Pyszny długowieczny chlebek (wegańska)
Wegański korzenny chlebek (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas