7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Makaron smażony z tofucznicą na cebulce i parówce sojowejDanie powstało w wyniku tęsknoty za smakiem nie wegańskich obiadów, które kiedyś jadałam a mianowicie makaronu z jajecznicą. Przyznam, że to danie jest moim pierwszym w życiu, w którym użyłam tofu i w ogóle go spróbowałam. Nie powiem, bardzo obawiałam się smaku niby- sera z soi. Wyszło fenomenalnie pyszne. Od dziś tofu będzie stałym składnikiem moich dań :-)
Średnia ocena:
[5.0
z 3 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [2]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 1 osobykubek suchego makaronu (ja wzięłam świderki)
pół kostki tofu (ja użyłam wędzonego i było pycha) 1/2 sporej cebuli ząbek czosnku 1 parówka sojowa (niekoniecznie ale będzie bardziej sycące) sól pieprz spora szczypta kurkumy (doda koloru i smaku) oliwa do smażenia Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Parówki sojowe z ananasem (wegańska)Parówki sojowe w cieście francuskim (lakto-wege) Tofucznica z wędliną sojową i cebulą (wegańska) Parówki sojowe w cieście naleśnikowym z serem (lakto-wege) Bigos z młodej kapusty z kostką sojową i parówkami (wegańska) Makaron żytni ze szpinakiem i tofu lub parówkami (wegańska) Makaron smażony z cukinią (wegańska) Makaron smażony z jajkami (bez ograniczeń) Cebula smażona z kotletami sojowymi (wegańska) Smażona, pomidorowa włoszczyzna z makaronem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Użyłam tofu naturalnego i myślę, że warto dodać jednak parówki sojowe, dzięki czemu danie jest ciekawsze.
lagatta 2011-10-13 14:05:32.59