7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sos warzywno pomidorowy z bakłażanem i soczewicąŁatwy i szybki.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:bakłażan
cukinia garść zielonej soczewicy 2 cebule czosnek przecier pomidorowy oliwa do smażenia sól pieprz oregano do tego np. brązowy ryż i kiełki do posypania Przygotowanie:Pokroić bakłażana i cukinię w drobną kosteczkę. Do garnka z wodą (mało wody) wrzucić garść soczewicy i pokrojone warzywa. Cebulę pokroić w talarki i podsmażyć na oliwie z oliwek aż się zarumieni. Podsmażoną cebulkę + wyciśnięty czosnek wrzucić do garnka z pozostałymi warzywami i gotować pod przykryciem ok 10-15 min.
Dodać przyprawy i przecier pomidorowy, wymieszać i gotować jeszcze 5 min. Wskazówki i uwagi:Propozycja podania: położyć na talerz brązowy ryż, polać sosem, posypać kiełkami i gotowe:)
Nadesłał(a) kiń,
dnia: 2010-10-30 21:37:18.343
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa warzywno-pomidorowa z czerwoną soczewicą i makaronem (wegańska)Makaron z sosem warzywno-pomidorowym (wegańska) Soczewica w sosie pomidorowym (wegańska) Ziemniaczane talarki z sosem warzywno-pomidorowym (wegańska) Soczewica z pieczarkami i sosem pomidorowym (wegańska) Sphagetti z cukinii z sosem warzywno-pomidorowym (carbohydrates free) (wegańska) Zupa warzywno-pomidorowa (wegańska) Tofu i makaron w sosie pomidorowym z suszoną śliwką i bakłażanem (wegańska) Spaghetti o dwóch smakach [Spaghetti ai due sapori] - ze smażonym bakłażanem i sosem pomidorowym (wegańska) Smażone kuleczki ryżowe i sos pomidorowy z soczewicą (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |