7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos warzywno pomidorowy z bakłażanem i soczewicą

Łatwy i szybki.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

bakłażan
cukinia
garść zielonej soczewicy
2 cebule
czosnek
przecier pomidorowy

oliwa do smażenia
sól
pieprz
oregano

do tego np. brązowy ryż i kiełki do posypania

Przygotowanie:

Pokroić bakłażana i cukinię w drobną kosteczkę. Do garnka z wodą (mało wody) wrzucić garść soczewicy i pokrojone warzywa. Cebulę pokroić w talarki i podsmażyć na oliwie z oliwek aż się zarumieni. Podsmażoną cebulkę + wyciśnięty czosnek wrzucić do garnka z pozostałymi warzywami i gotować pod przykryciem ok 10-15 min.

Dodać przyprawy i przecier pomidorowy, wymieszać i gotować jeszcze 5 min.

Wskazówki i uwagi:

Propozycja podania: położyć na talerz brązowy ryż, polać sosem, posypać kiełkami i gotowe:)
Nadesłał(a) kiń, dnia: 2010-10-30 21:37:18.343
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa warzywno-pomidorowa z czerwoną soczewicą i makaronem (wegańska)
Makaron z sosem warzywno-pomidorowym (wegańska)
Soczewica w sosie pomidorowym (wegańska)
Ziemniaczane talarki z sosem warzywno-pomidorowym (wegańska)
Soczewica z pieczarkami i sosem pomidorowym (wegańska)
Sphagetti z cukinii z sosem warzywno-pomidorowym (carbohydrates free) (wegańska)
Zupa warzywno-pomidorowa (wegańska)
Tofu i makaron w sosie pomidorowym z suszoną śliwką i bakłażanem (wegańska)
Spaghetti o dwóch smakach [Spaghetti ai due sapori] - ze smażonym bakłażanem i sosem pomidorowym (wegańska)
Smażone kuleczki ryżowe i sos pomidorowy z soczewicą (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas