7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sałatka chińska z kapusty z papryką, orzechami i imbiremMoim zdaniem to raczej surówka, ale podaję nazwę, pod jaką znalazłam ten przepis. Imbir, olej sezamowy, ocet ryżowy i cukier nadają ciekawą, orientalną nutę smakową.
Rodzaj diety: wegańska & RAW
Składniki: dla 4 osób1 kapusta pekińska
1 czerwona papryka 50 g orzechów ziemnych 1 mały imbir (lub szczypta suszonego) 1 łyżka oleju sezamowego 2 łyżki octu ryżowego sól 1 łyżka cukru Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkiem i orzechami włoskimi (wegańska & RAW)Sałatka chińska z aromatycznego, imbirowo-czosnkowego ryżu i kapusty pekińskiej (ovo-wege) Pikanta zupa chińska - chiński rosół z makaronem i kapustą pekińską (wegańska) Sałatka Madzi z papryką i pomidorem, na bazie sałaty lub kapusty pekińskiej (wegańska & RAW) Bakłażan faszerowany ryżem z mieszanką chińską i papryką (wegańska) Łazanki ze szpinakiem, orzechami włoskimi i sproszkowanym imbirem (wegańska) Sałatka z cykorii z orzechami (wegańska) Sałatka "Chiński mur" (z makaronem sojowym lub ryżowym) (wegańska) Surówka z kapusty doprawiona oregano, miodem i imbirem (wegańska+miód) Amarantus egzotyczny - z grzybami chińskimi, papryką, ananasem i curry (wegańska+miód) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |