7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasztet z marchewki

Pasztet ma słodkawy smak, choć smak można modyfikować za pomocą przypraw (np. ostrą papryką). Nadaje się do jedzenia zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Średnia ocena: [4.666666666666667 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

1 kg marchwi
2 jajka
1/3 szklanki mąki razowej
1/3 szklanki bułki tartej
1/3 szklanki oleju/oliwy
sól
pieprz
curry
bazylia
natka pietruszki
ząbek czosnku
itp.
tłuszcz i bułka tarta do formy

Przygotowanie:

Potartą marchewkę (na tarce o małych oczkach) zmieszać z pozostałymi składnikami i włożyć do nasmarowanej i obułkowanej formy. Piec 1,5 godziny w 180°C.
Nadesłał(a) devlin, dnia: 2010-11-01 17:00:46.165
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Jest pycha :) Dodaję zawsze trochę chilli, pietruszki cały pęczek, tak samo zresztą jak i bazylii. Jest wtedy bardzo aromatyczny.
K-Gorecka 2014-01-22 09:58:12.127

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Prosty pasztet z selera i marchewki (ovo-wege)
Pasta / pasztet warzywny (z selera, marchewki i ew. pieczarek) (ovo-wege)
Pasztet selerowy z dodatkiem marchewki i czosnku (bez ograniczeń)
Pasztet makrobiotyczny (lakto-wege)
Pasztet z pieczarek (ovo-wege)
Pasztet z autorytetów :-) (wegańska)
Pasztet z grochu (wegańska)
Chałwa z marchewki (wegańska)
Pikantny pasztet paprykowy (wegańska)
Pasztet sojowy z pieczarkami (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas