7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób6 sztuk dojrzałych owoców kiwi
12-15 dag surowego (nierafinowanego) cukru sok wyciśnięty z 2 dużych cytryn łyżeczka otartej skórki z cytryny (umytej i sparzonej) Przygotowanie:1. Kiwi obrać ze skórki, pokroić w kawałki i zmiksować na puree.
2. Cukier dodać do 250 ml wrzącej wody, rozpuścić, gotować przez pięć minut i ostudzić. 3. Do owoców dodać ostudzony syrop oraz sok i skórkę z cytryny. Wymieszać i wstawić do zamrażalnika. 4. Kiedy sorbet stanie się półpłynny, wyjąć go z lodówki i dokładnie ubić. Wstawić z powrotem - do całkowitego zamrożenia. Wskazówki i uwagi:Sorbet można również przyrządzić przy użyciu maszynki do lodów.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-09-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kulinarny serwis Izy (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sorbet z mango (wegańska)Sorbet truskawkowy (wegańska) Sorbet owocowy (wegańska & RAW) Napój "sorbet "arbuzowy (wegańska & RAW) Pyszny sorbet malinowy (wegańska & RAW) Lody arbuzowe (sorbet) (wegańska & RAW) Sorbet bananowo-truskwkowo-miętowy (wegańska & RAW) Mus kiwi-jabłko (lakto-wege) Koktajl truskawkowy z kiwi (wegańska & RAW) Kiwi w miętowym syropie (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |